ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ

Αυξητική Μαστών

Η Αυξητική Μαστών είναι μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Οι γυναίκες θέλουν να κάνουν αυξητική μαστών για διάφορους λόγους.

Όπως όταν η γυναίκα αισθάνεται πως οι μαστοί της είναι πολύ μικροί ή έχουν διαφορά μεγέθους μεταξύ τους είτε διότι διαπίστωσαν αλλαγές στο σχήμα και στο μέγεθος μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Άλλες γυναίκες είναι  σχετικά ικανοποιημένες από τους μαστούς τους και απλά θα τους θέλουν πιο γεμάτους.

Συχνά μετά από απώλεια βάρους, την πάροδο της ηλικίας ή τη γέννηση ενός παιδιού οι μαστοί μιας γυναίκας μπορεί να αλλάξουν σε σχήμα και μέγεθος και αυτό είναι μια άλλη αιτία για μια γυναίκα θα θέλει να κάνει αυξητική μαστών.

 

Η επέμβαση αυτή με την χρήση των ενθεμάτων σιλικόνης είναι για τους πλαστικούς χειρουργούς η πιο δημοφιλής επέμβαση όταν θέλουν να βελτιώσουν το σχήμα και το μέγεθος των μαστών της γυναίκας. Η αυξητική μαστών με ενθέματα σιλικονης μπορεί να χαρίσει  στην γυναίκα καλλίτερες αναλογίες στο σχήμα των μαστών και αυτό να βοηθήσει παρά πολύ την αυτοπεποίθηση της.   

 

Είμαι Κατάλληλη για Αυξητική Μαστών ;

 

Αν έχετε βιώσει μια από τις παρκάτω καταστάσεις τότε είστε κατάλληλη για αυξητική επέμβαση μαστών.

  • Αισθάνεστε μειονεκτικά για το σχήμα και το μέγεθος των μαστών σας.
  • Ρούχα που εφαρμόζουν πολύ καλά στην μέση σας, είναι πολύ φαρδιά για το μπούστο σας.
  • Αισθάνεται καλλίτερα φορώντας ολόσωμο μαγιό ή φόρμα.
  • Οι μαστοί σας έχασαν την σφριγηλότητά τους και έγιναν μικρότεροι αφότου κάνατε παιδιά.
  • Η απώλεια βάρους επηρρέασε το σχήμα και το μέγεθος των μαστών σας.
  • Ο ένας από τους δύο μαστούς σας είναι σημαντικά μικρότερος.

 

Κατά την εξέταση θα ερωτηθείτε για το μέγεθος των μαστών που επιθυμείτε και για οτιδήποτε άλλο που εσείς νομίζετε πως είναι σημαντικό για το σχήμα των μαστών σας.

Αυτό θα βοηθήσει τον Δρ Ταμπαρόπουλο να κατανοήσει τις προσδοκίες σας και να καθορίσει τι μπορεί ρεαλιστικά να επιτευχθεί. Επίσης, για να σας μετριασθεί το άγχος σχετικά με το μέγεθος, η γυναίκα ερχόμενη στο ιατρείο  θα δοκιμάσει διάφορα μέγεθη ενθεμάτων φορώντας ένα ειδικό στηθόδεσμο ούτως ώστε να επιλέξετε το μέγεθος που σας ταιριάζει.

 

Η αυξητική μαστών είναι η επέμβαση που σχεδιάστηκε για την αύξηση του μεγέθους των πολύ μικρών και υποπλαστικών μαστών.

Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει και σε εσάς για να αυξήσει το μέγεθος και να βελτιώσει το σχήμα του μαστού σας εφόσον αυτοί έχουν μικρύνει μετά από εγκυμοσύνη ή θηλασμό. Τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμεύουν επίσης και σε άλλες καταστάσεις όπως : αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή για καρκίνο, ή σε γυναίκες με ασσύμετρους μαστούς όπου ένα ένθεμα στο μαστό μπορεί να εξισορροπήσει την διάφορα στο μέγεθος.

 

Αισθητική Χειρουργική