ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Λιποαναρρόφηση

Η Λιποαναρρόφηση που καλείται και λιποπλαστική ή λιπογλυπτική είναι η επέμβαση που απομακρύνει το εντοπισμένο και επίμονο λίπος από το σώμα και έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο λείο και σφριγηλό κορμί. Για καλλίτερα αποτελέσματα θα πρέπει να βρίσκεστε όσο πιο κοντά γίνεται στα φυσιολογικά σας κιλά και να έχετε το λίπος συγκεντρωμένο σε περιοχές του σώματος όπως οι γλουτοί, οι μηροί και η κοιλιά.

Η λιποαναρρόφηση ενδύκνειται επίσης στις περιπτώσεις όπου υπάρχει συγκεντρωμένο λίπος στην πλάτη, στα πόδια, στους αστραγάλους, στα γόνατα, στα μπράτσα, στο πρόσωπο και στο λαιμό. Η Λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μια επέμβαση αδυνατίσματος, αλλά μια επέμβαση που τελειοποιεί την φόρμα στο σώμα.

 

Θα έχω καλά αποτελέσματα αν κάνω λιποαναρρόφηση ;

 

Παρατηρώντας το σώμα σας ίσως δαπιστώσετε περιοχές κατάλληλες για λιποαναρρόφηση :

Περιοχές με λίπος που αναλογικά φαίνονται ασσύμετρες με το υπόλοιπο κορμί και που δεν αδυνατίζουν παρά την έντονη προσπάθεια με δίαιτα και γυμναστική, το επονομαζόμενο και "επίμονο" λίπος.

Περιοχές με δέρμα που έχει χαλάρωση άλλα όχι πολύ έντονη και η ελαστικόττητα του είναι ακόμα καλή (Η Λιποαναρρόφηση αφαιρεί λίπος και όχι δέρμα).

Η Λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει σε σημεία του σώματος που έχουν αρκετό λίπος όπως είναι το στομάχι, οι γλουτοί, οι γοφοί, τα πλαινά σημεία της κοιλιάς (love handles), οι μηροί και τα πλαινά τους (ψωμάκια), ή έσω επιφάνεια των μηρών, οι γάμπες και οι αστράγαλοι.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία της γυναικομαστίας στους άντρες όπως και στους γυναικείους μαστούς για την μείωση του λίπους. Λιποαναρρόφηση γίνεται επίσης στα μπράτσα, στην πλάτη στα παχάκια αλλά και στον λαιμό ή το πρόσωπο. Η Λιποαναρρόφηση είναι εξίσου αποτελεσματική τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.

 

Τα Αποτελέσματα της Λιποαναρρόφησης

 

Η λιποαναρρόφηση έχει σαν σκοπό να βελτιώσει την φόρμα του σώματος. Συχνά λιποαναρροφούμε δύο ή και περισσότερες σημεία για να σμιλεύσουμε μια περιοχή. Θα πρέπει να έχετε υπομονή για το τελικό αποτέλεσμα δεομένου ότι η υποχώρηση του οιδήματος (πρήξιμο) σε μια περιοχή μετά την λιποαναρρόφηση είναι σταδιακή. Οι πολύ μικρές τομές που χρησιμοποιούνται για να εισέλθουν οι λεπτές κάννουλες λιποαναρρόφησης σβήνουν σιγά σιγά και μόλις θα φαίνονται στους επόμενους μήνες.

Τα αποτελέσματα της λιποανναρρόφησης συνήθως είναι μόνιμα και μπορεί να επηρρεαστεί η μακροχρόνια διάρκειά τους από την πρόσληψη βάρους, πιθανή εγκυμοσύνη ή αλλές συνήθειες.

 

Η προσωπική σας εξέταση

 

Στην πρώτη συνάντηση θα σας ζητηθεί να υποδείξετε κοιτάζοντας μποροστά σε ένα καθρέπτη ποιές περιοχές στο σώμα σας θα θέλετε να βελτιώσετε. Φωτογραφίες εαν χρειαστούν να ληφθούν ιδιαίτερα στις οπίσθιες περιοχές του σώματος, θα βοηθήσουν τον Δρ. Ταμπαρόπουλο να καταλάβει το τι ζητάτε και αν ρεαλιστικά μπορεί να επιτευχθεί.

Αυτό που θα εξετασθεί επίσης είναι η ελαστικότητα του δέρματος σας και θα συζητηθούν γενικά οι διακυμάνσεις του βάρους σας και πόσο κοντά είστε στο ιδανικό σας βάρος. Μια μελλοντική εγκυμοσύνη πιθανώς να επηρρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Ακόμη θα συζητηθεί το ιατρικό σας ιστορικό,  τυχόν αλλεργίες ή φάρμακα που λαμβάνετε. Προβλήματα με την πίεση, με το θυρεοειδή, σακχαρώδης διαβήτης ή άλλα ιατρικά προβλήματα μπορεί να επηρρεάσουν το χειρουργείο και θα πρέπει να αναφερθούν.

 

Πώς γίνεται η λιποαναρρόφηση ;

 

Η τεχνική βασίζεται στην αφαίρεση του λίπους με τη χρήση λεπτών μεταλλικών σωλήνων (κάννουλες) που διέρχονται παλινδρομικά μέσα στα λιποκύτταρα του δέρματος. Το λίπος έτσι διασπάται και στη συνέχεια αναρροφάται με μία αντλία κενού που συνδέεται με ειδικό λαστιχο με τις κάννουλες. Αυτή είναι η κλασσική λιποαναρόφηση με την χρήση αντλίας κενού.

Η προσθήκη ταλαντώσεων στην κάννουλα μέσω ειδικού μοτέρ κάνει πιο έυκολη την δουλειά για τον πλαστικό χειρουργό και η λιποαναρρόφηση ονομάζεται δυναμική (power assisted liposuction). Η χρήση υπερήχων λιώνει πρώτα το λιπος με την εκπομπή ηχητικών κυμάτων και στη συνέχεια το λίπος αναρροφάται. Η λιποαναρρόφηση αυτή ονομάζεται υποβοηθούμενη από υπερήχους (ultrasound assisted liposuction).

Επίσης υπάρχει και η λιποαναρρόφηση με LASER η ενέργεια το οποίου χρησιμοποείται αρχικά για να λιώσει τα λιποκύτταρα. Κάθε μία απο τις παραπάνω τεχνικές έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να συνδυασθούν οι τεχνικές για να επιτευχθεί το άριστο αποτέλεσμα και είναι απόφαση του πλαστικού χειρουργού που γνωρίζει τα πλεονεκτήματα των μεθόδων.

 

Ο Δρ. Ταμπαρόπουλος χειρουργεί σε κλινικές που έχουν τα υψηλότερα στάνταρτς ασφάλειας και οι λιποαναρροφήσεις είναι επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν με τοπική αναισθησία και ελαφριά ενδοφλέβιο αναλγησία χωρίς την χρήση γενικής αναισθησίας.

Αυτό προσδίδει περισσότερη ασφάλεια στην επέμβαση και ταχύτερη αννάρωση. Έτσι οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να βγούν από την κλινική αν το θελήσουν μέσα σε λίγες ώρες μετά την επέμβαση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή εξέταση από τον Δρ. Ταμπαρόπουλο μην διστάσετε να τηλεφωνήσετε στο γραφείο μας.

Αισθητική Χειρουργική