Αντιγηραντικές θεραπείες για την περιοχή των Ματιών
Η  εκπληκτική  δύναμη της βαρύτητας που μας κρατάει στη γη δεν δρα τόσο εκπληκτικά στο δέρμα μας όσο γερνάμε και ειδικά γύρω από τα μάτια. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε σε έναν άνθρωπο όταν τον συναντάτε;  Επειδή η επαφή με τα μάτια είναι τόσο δυνατή όταν συναντάμε κάποιον για πρώτη φορά  οι περισσότεροι άνθρωποι σε κοιτάζουν στα μάτια. Δυστυχώς όσο μεγαλώνουμε η απώλεια λίπους στο πρόσωπο υποβοηθούμενη από την βαρύτητα αφήνουν  τα μάτια μας να φαίνονται άδεια και με «σακούλες» . Σ’αυτή τη περίπτωση η συμβουλή ενός πιστοποιημένου και κατάλληλα εκπαιδευμένου πλαστικού χειρουργού μπορεί να σας βοηθήσει ώστε τα μάτια σας να αποκτήσουν τη σύσφιξη και την νεανικότητα την οποία αξίζουν. Οι αντιγηραντικές θεραπείες στα μάτια και στα φρύδια είναι και μια μορφή τέχνης που πρέπει να ασκείται από κατάλληλα εκπαιδευμένο πλαστικό χειρουργό ούτως ώστε να επιτυγχάνονται όμορφα και φυσικά αποτελέσματα.

Η τέχνη της αντιγήρανσης στα μάτια
Έχετε ακούσει τη φράση τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής? Μία από τις πρώτες περιοχές όπου οι περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν τα σημάδια της γήρανσης είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια. Πολλές τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καταπολεμήσουμε τα σημάδια της γήρανσης γύρω από τα μάτια μεταξύ των οποίων είναι τα ενέσιμα υαλουρονικά (fillers), η μεταφορά  λίπους  και η βλεφαροπλαστική.  Το πιο από όλα είναι καταλληλότερο για σας χρειάζεται η γνώμη ενός ειδικού. Η καταπολέμηση της απώλειας λίπους γύρω από τα ματιά μπορεί να γίνει με τα ενέσιμα fillers ή με τη μεταφορά λίπους. Ασφαλή fillers υαλουρονικού οξέος όπως είναι το Juvederm  και το Restylane ή η μεταφορά λίπους μπορεί να είναι ο καλύτερός σας φίλος ή ο χειρότερος εχθρός σας στην αντιγήρανση των ματιών. Τα περισσότερα ενέσιμα εμφυτεύματα λειτουργούν με το να αντικαθιστούν τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος στο δέρμα σας και τραβώντας υγρασία από το σώμα σας προσπαθούν έτσι να δημιουργήσουν όγκο και λείανση στις ρυτίδες . Το σώμα σας φυσιολογικά με την πάροδο του χρόνου απορροφά το  υαλουρονικό οξύ κάνοντας έτσι τα fillers  όπως είναι μία παροδική λύση που διαρκεί έξι με εννέα μήνες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε μία ηλικία γύρω στα 30 για να αντικαταστήσετε την απώλεια λίπους γύρω από τα μάτια.

Η μεταφορά λίπους όπως υποδηλώνεται,  συνιστά τη μεταφορά λίπους από ένα σημείο του σώματος σ’ ένα άλλο σημείο στο πρόσωπο. Το αυτόλογο λίπος από το σώμα σας λαμβάνεται από την έσω επιφάνεια των μηρών ή από τη κοιλιακή χώρα και έτσι τα λιποκύτταρα μοιάζουν πάρα πολύ με τα λιποκύτταρα του προσώπου. Η λιπομεταφορά από το σώμα σας έχει πολύ μικρό ρίσκο για αλλεργικές αντιδράσεις και για απόρριψη του μεταφερόμενου λίπους.

Η πιο πάνω τεχνική είναι μία σπουδαία και πιο μόνιμη επιλογή όταν χρειάζεται να αποκαταστήσουμε το «γέμισμα» γύρω από την περιοχή των ματιών. Τα ενέσιμα fillers και η μεταφορά λίπους χρειάζονται λιγότερες ημέρες αποθεραπείας από τις χειρουργικές λύσεις που θα εξηγήσουμε πιο κάτω. Αυτό σημαίνει λίγες μέρες για την αποκατάσταση  μετά από θεραπεία με filler υαλουρονικού και πέντε έως επτά μέρες για τη μεταφορά λίπους.

Ένας εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός πρέπει να σας εξηγήσει πως τα fillers και η μεταφορά λίπους μπορούν μόνο ως ένα βαθμό να επιτύχουν το γέμισμα γύρω από τα μάτια και την αντιγήρανση στην περιοχή. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και χάνει σιγά-σιγά τον αέρα με την πάροδο του χρόνου. Επαναλαμβανόμενη η διαδικασία αυτή θα κάνει το μπαλόνι λιγότερο και λιγότερο ελαστικό. Έτσι και τα μάτια σας από ένα σημείο και μετά η σημαντική απώλεια λίπους και η χαλάρωση που προκύπτει δεν μπορούν παρά να αποκατασταθούν με πιο επεμβατικές λύσεις ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Η βλεφαροπλαστική είναι η χειρουργική των βλεφάρων και είναι απαραίτητη σε όσους θέλουν να αποκαταστήσουν την νεανική όψη στα μάτια τους ειδικά όταν έχουν χαλαρό δέρμα και «σακούλες» πράγμα που  δεν μπορεί να επιτύχει η μεταφορά λίπους και τα fillers. Η χειρουργική στα βλέφαρα περιλαμβάνει μικρές τομές επάνω στις  φυσικές γραμμές του πάνω βλεφάρου και κάτω από τις βλεφαρίδες όταν μιλάμε για βλεφαροπλαστική στο κάτω βλέφαρα. Στη συνέχεια η περίσσεια του δέρματος και μία πολύ μικρή ποσότητα ή και  καθόλου  λίπους αφαιρείται πριν από την λεπτή και υψηλής τεχνικής συρραφή του δέρματος των βλεφάρων. Η αποκατάσταση από τη βλεφαροπλαστική χρειάζεται 7 με 10 ημέρες. Παρόλα αυτά μπορεί να χρειαστούν και μέχρι τρεις εβδομάδες πριν επανέλθετε πλήρως στις δραστηριότητες σας. Μπορεί να χρειαστούν τρεις έως τέσσερις εβδομάδες μέχρι να φύγει τελείως το πρήξιμο.

 Η τέχνη του λίφτινγκ των φρυδιών

Εάν τα μάτια σας είναι το παράθυρο της ψυχής τότε τα φρύδια σας μπορεί μεταφορικά να θεωρηθούν η  διακοσμητική κουρτίνα. Πολλές φορές όταν αντικαθιστούμε τα παράθυρα πρέπει να αντικαταστήσουμε και τις κουρτίνες  για να αποκτήσουμε ένα πιο φρέσκο αποτέλεσμα. Εάν τα φρύδια σας είναι πεσμένα και έχετε πολύ περίσσεια δέρματος στο άνω βλέφαρο τότε είστε υποψήφια για βλεφαροπλαστική αλλά και για λίφτινγκ φρυδιών.  Ένα λίφτινγκ  φρυδιών μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρεις τρόπους:

Ενδοσκοπικό λίφτινγκ φρυδιών – αυτή η προσέγγιση είναι για πολύ μικρή πτώση των φρυδιών και είναι η λιγότερο επεμβατική. Γίνεται με πολλές μικρές τρυπούλες ανάμεσα στις τρίχες των μαλλιών.

Λίφτινγκ από τη κροταφική χώρα- αυτή είναι μια μέθοδος για περιπτώσεις με πιο βαθιές ρυτίδες και με πτώση φρυδιών  κυρίως προς την έξω πλευρά τους. Χρειάζεται λίγο μεγαλύτερες  τομές από τις ενδοσκοπικές προσεγγίσεις και επιτυγχάνει την ανόρθωση του έξω τμήματος του φρυδιού.

Το λίφτινγκ με στεφανιαία τομή- είναι η πιο επεμβατική από τις τρεις τεχνικές και χρειάζεται πιο πολλές μέρες αποκατάστασης. Η τομή γίνεται μέσα στο τριχωτό της κεφαλής και ξεκινά από το ένα αυτί και διέρχεται από το μέτωπο ψηλά  μέσα στα μαλλιά και καταλήγει στο άλλο αυτί. Αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος και σηκώνονται τα φρύδια. Είναι η τεχνική που επιτυγχάνει τα πιο μακροχρόνια αποτελέσματα.

Οι διάφορες τεχνικές που περιγράψαμε για να αποκτήσουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα  πρέπει να συζητηθούν με έναν πιστοποιημένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο πλαστικό χειρουργό. Ο χρόνος  αποκατάστασης μετά το λίφτινγκ φρυδιών μπορεί να είναι από μία έως και μερικές εβδομάδες ανάλογα με την τεχνική που χρησιμοποιήθηκε και αυτές τις λεπτομέρειες πρέπει να  συζητήσετε με το γιατρό σας.

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μια εμπεριστατωμένη συζήτηση με έναν πραγματικά εκπαιδευμένο πλαστικό χειρουργό  που εξειδικεύεται  και κάνει πολύ συχνά επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής στο πρόσωπο. Η θεραπείες και οι τεχνικές  αντιγήρανσης γύρω από τα  μάτια είναι μία μορφή τέχνης.  Επειδή τα μάτια είναι το πρώτο πράγμα που οι άνθρωποι παρατηρούν επάνω σας όταν συναντιέστε, χρειάζεστε  έναν εκπαιδευμένο πλαστικό χειρουργό, εξειδικευμένο στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής προσώπου και που μπορεί να αποδείξει ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Πηγή:www.mdsource.com

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοινωνήστε μαζί μου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 69 115 27, Ιλίσια, Αθήνα
Διεύθυνση 2: Αβέρωφ 7, 35100, Λαμία

Τηλέφωνο: 210 77 52 872
Τηλέφωνο 2: 22 310 47 805
Κινητό Τηλέφωνο: 6937 014215

Email: info@tamparopoulos.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

THERAPIS GEN. HOSPITAL

MEDITERRANEO HOSPITAL

SOCIAL MEDIA

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 1

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 2