Ανεξάρτητα από την πλαστική χειρουργική επέμβαση στην οποιία σκοπεύετε να υποβληθείτε

 Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία είναι η σωστή επιλογή Χειρουργού.

Πολλοί πιστεύουν πως διαθέτουμε τέτοια νομοθεσία που εξασφαλίζει πως όποιος απλά δηλώνει ότι είναι πλαστικός χειρουργός μπορεί να κάνει και μια πλαστική επέμβαση. Στην πραγματικότητα τέτοιοι νόμοι δεν υπάρχουν.

Οποισδήποτε με ένα πτυχίο ιατρικής μπορεί να αυτοανακυρηχθεί ως πλαστικός χειρουργός, να διαφημισθεί ώς πλαστικός χειρουργός ή με παρεμφερείς τίτλους όπως αισθητικός χειρουργός ή πλαστικός χειρουργός προσώπου κτλ, να ασκεί την ειδικότητα της πλαστικής χειρουργικής.

Πώς τότε θα μπορέσετε να βρείτε και να αποφασίσετε αν ο ιατρός σας είναι σωστά εκπαιδευμένος και ειδικευμένος με επαρκή εμπειρία ;

Παρακάτω δίνονται ορισμένες κατευθύνσεις.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Παρότι οι καλές συστασεις δεν σας σας εγγυώνται ότι θα βρείτε ένα καλό πλαστικό χειρουργό, σίγουρα αυξάνουν τις πιθανότητες.

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ

Ο ιατρός θα πρέπει να χειρουργεί σε κλινικές που έχουν υψηλές προδιαγραφές και εξασφαλίζουν ποιοτικού επιπέδου νοσηλεία και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Παρ’ότι δεν υπάρχει μαγικός αριθμός για τον αριθμό των επεμβάσεων ή για τα χρόνια που χειρουργεί ένας χειρουργός, θα πρέπει να έχετε την αίσθηση ότι ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης του.

Θα μπορούσατε να τον ρωτήσετε πόσο συχνά κάνει την συγκεκριμένη επέμβαση που ενδιαφέρεστε και πότε την έκανε τελευταία φορά.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πιο σημαντικό από το από πια Ιατρική Σχολή αποφοίτησε κάποιος είναι το που εκπαιδεύτηκε.

Ολοκλήρωσε κάποιο αναγνωρισμένο από το κράτος πρόγραμμα ειδίκευσης στην Πλαστική Χειρουργική ; Ένα τέτοιο πρόγραμμα απαιτεί 2-3 χρόνια εντατικής εκπαίδευσης σε όλο το φάσμα της επανορθωτικής και της αισθητικής χειρουργικής.

Μπορεί ο χειρουργός να ειδικεύεται σε ορισμένες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής αλλά παρ’όλα αυτά δεν πρέπει να διαφεύγει ότι η εκπαίδευση που αναφέραμε είναι προαπαιτούμενη για τις ικανότητες του.

Κάποιοι ιατροί δεν έχουν το εύρος και το βάθος στην εκπαίδευση της πλαστικής χειρουργικής. Μπορεί να έχουν ειδικευθεί σε μια άσχετη ειδικότητα και στη συνέχεια να ενδιαφέρθηκαν για την Πλαστική Χειρουργική και να παρακολούθησαν κάποια σεμινάρια τα Σαββατοκύριακα για τις αισθητικές επεμβάσεις ή να έκαναν μια δήθεν επίσημη μετεκπαίδευση σε κέντρα του εξωτερικού.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πολλοί γνωρίζουν την φράση “πιστοποιημένος” αλλά λίγοι γνωρίζουν τι σημαίνει. Στην Ευρώπη ή μόνη επιτροπή που μπορεί να δώσει πιστοποίηση στην Πλαστική Χειρουργική είναι η European Board of Plastic and Reconstructive Surgery κατόπιν πολύ αυστηρών γραπτών και προφορικών εξετάσεων.

Ο χειρουργός με την πιστοποίηση αυτή διαθέτει ακόμη ένα κριτήριο αξιοκρατικό όσον αφορα τις γνώσεις και την εκπαίδευσή του.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Οι ιατροί μπορούν να ανήκουν σε πολλές επιστημονικές ή λιγότερο επιστημονικές εταιρίες. Αν κάποιος ιατρός σας πει ότι ανήκει σε μια εταιρία, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στην εταιρία αυτή και να ρωτήσετε ποιές είναι οι απαιτήσεις για να γίνει κάποιος μέλος στην εταιρία αυτή.

Για τους Έλληνες πλαστικούς χειρουργούς η μόνη επίσημη εταιρία είναι η ΕΕΠΕΑΧ (Ελληνική Εταιρία Πλαστικής Επανορθωτικής και ΑΙσθητικής Χειρουργικής) που είναι αναγνωρισμένη επίσημα από την πολιτεία.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοινωνήστε μαζί μου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 69 115 27, Ιλίσια, Αθήνα
Διεύθυνση 2: Αβέρωφ 7, 35100, Λαμία

Τηλέφωνο: 210 77 52 872
Τηλέφωνο 2: 22 310 47 805
Κινητό Τηλέφωνο: 6937 014215

Email: info@tamparopoulos.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

THERAPIS GEN. HOSPITAL

MEDITERRANEO HOSPITAL

SOCIAL MEDIA

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 1

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 2