BOTOX

ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΧΗΝΑΣ

Τι είναι το πόδι της χήνας ;

Είναι γνωστές σαν ρυτίδες εκφράσεως ή γέλιου που σχηματίζονται γύρω από τα μάτια κυρίως στην έξω γωνία του ματίου και σβύνουν προς τα έξω. Με τον καιρό οι ρυτίδες μπορεί να γίνουν πιο έντονες και να φαίνονται και όταν το πρόσωπο είνα και σε ηρεμία δείχνοντας έτσι πιο κουρασμένο.

Η κύρια αιτία των ρυρτίδων αυτών είναι η συνεχόμενη και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Η ηλιακή ακτινοβολία όχι μόνο γερνάει το δέρμα αλλά μας κάνει να συνοφρυωνώμαστε δημιουργώντας ρυτίδες παντού στο πρόσωπο. Το κάπνισμα επίσης μπορεί να δημιουργήσει ρυτίδες στο πρόσωπο και κάποιοι ακόμη είναι πιο ευαίσθητοι στην δημιουργία ρυτίδων στο πρόσωπο από ότι άλλοι.

Το οφέλη της θεραπείας με ενέσιμη νευροτοξίνη για το πόδι της χήνας

Το πόδι της χήνας αντιμετωπίζεται πολύ αποτελεσματικά με ενέσεις νευροτοξίνης σε συγκεκριμένα σημεία στην έξω πλευρά του ματιού. Άλλες θεραπείες αποτελεσματικές για το πόδι της χήνας είναι η αναπλάση του δέρματος με LASER και η τα ενέσιμα εμφυτεύματα στις ρυτίδες.

Οι ενέσεις για το πόδι της χήνας είναι απολύτως ασφαλείς γιατί είναι ένα εγκεκριμένο προιόν για την μη χειρουργική αντιμετώπιση των ρυτίδων καθώς και της χαλάρωσης στο πρόσωπο σε συγκεκριμένα σημεία. Το πλήρες αποτέλεσμα της θεραπείας μπορεί αμέσως μετά την εφαρμογή να μην είναι ορατό αλλά σταδιακά να εμφανίζεται μέχρι και για δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή. Είναι μια προσωρινή θεραπεία και τα αποτελεσματά της φεύγουν μετα από 4 περίπου μήνες. Η διάρκεια της θεραπείας στο ιατρείο διαρκεί λίγα λεπτά είναι ανώδυνη και σε ανταγωνιστικές τιμές.

ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕΤΩΠΟΥ

Οι ρυτίδες στο μέτωπο δημιουργούνται απο την φυσιολογική κίνηση του μετώπου κατά την ομιλία ή έκφραση όπως όταν σηκώνουμε τα φρύδια με έκπληξη ή όταν είμαστε στρεσαρισμένοι. Μπορεί όμως να παρουσιάζονται φυσιολογικά. Με τα χρόνια γίνονται βαθύτερες και είναι εμφανέις ακόμη και όταν το πρόσωπο είναι σε ηρεμία.
Οι ρυτίδες μετώπου αντιμετωπίζονται πολύ αποτελεσματικά με ενέσεις σε συγκεκριμένα σημεία στο μέτωπου κάνωντας τις ρυτίδες να μειωθούν και τελικά να σβύσουν τελείως. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ενέσιμα εμφυτεύμα συμπληρωματικά στις ρυτίδες μετώπου.

Οι ενέσεις για τις ρυτίδες μετώπου είναι απολύτως ασφαλείς γιατί είναι ένα εγκεκριμένο προιόν στην μη χειρουργική αντιμετώπιση των ρυτίδων καθώς και της χαλάρωσης στο πρόσωπο σε συγκεκριμένα σημεία. . Το πλήρες αποτέλεσμα της θεραπείας μπορεί αμέσως μετά την εφαρμογή να μην είναι ορατό αλλά σταδιακά να εμφανίζεται μέχρι και για δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή. Είναι μια προσωρινή θεραπεία και τα αποτελεσματά της φεύγουν μετα από 4 περίπου μήνες. Η διάρκεια της θεραπείας στο ιατρείο του Δρ. Ταμπαρόπουλου διαρκεί λίγα λεπτά είναι πολύ άνετη σε τιμές πολύ ανταγωνιστικές.

Η βουτιλινική τοξίνη είναι μια κεκαθαρμένη πρωτείνη και οι θεραπέια με αυτήν είναι απολύτως ασφαλής διαδικασία. Χρησιμοποείται μια πάρα πολύ λεπτή βελόνα για τις ενέσεις που γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο στοχεύοντας μικρούς μύς κάτω από το δέρμα για να τους προκαλέσουν μια προσωρινή χαλάρωση. Η θεραπεία διαρκεί 5 με 10 λεπτά και περιλαμβάνει μικρά τσιμπήματα για την έγχυση του φαρμάκου.

ΓΕΝΙΚΑ

Καλό θα είναι να περιμένετε να φύγει η επίδραση του φαρμάκου πρίν κάνετε καινούργια θεραπεία. Γενικώς καλό θα είναι να περιμένετε ένα διάστημα 4 μηνών.

Στο ιατρείο του Δρ. Ταμπαρόπουλου η εφαρμογή της νευροτοξίνης γίνεται με στόχο πάντα το φυσικό αποτέλεσμα. Η δοσολογία ειναι σταθερή στους μυς του προσώπου που γίνεται η εφαρμογή. Μετά από δύο εβδομάδες μπορείτε άν θέλετε να ξαναεπισκεφθείτε το ιατρείο και να συμπληρώσουμε αν χρειάζονται σε κάποια σημεία του προσώπου μονάδες φαρμάκου. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε ότι δεν γίνεται υπερδοσολογία στις θεραπείες και αποφεύγουμε έτσι το ανέκφραστο πρόσωπο.

Καταλαβαίνουμε πως κάποιο είναι διστακτικοί με τις βελόνες γι’αυτό θα φροντίσουμε ούτως ώστε η θεραπεία να είναι όσο πιο ανώδυνη γίνεται χωρίς καμμία παρενέργεια. Εφαρμόζουμε πρίν την θεραπεία τοπική αναισθητική κρέμα.
Είναι σύνηθες να έχεται ένα μικρό ερεθισμό στην περιοχή των ενέσεων που θα εξαφανιστεί όμως μέσα σε 20 λεπτά μετά την θεραπεία. Μπορείτε αν θέλετε να περιμένετε στο ιατρείο μέχρι να εξαφανισθούν.

Μια μικρή μελανιά στο σημείο της ένεσης μπορεί σπάνια να παρατηρηθεί αλλά θα φύγει πολύ γρήγορα.

Μπορεί να αισθάνεσθε μετά την θεραπεία μια πολύ ήπια κεφαλαλγία από τα τσιμπήματα που θα φύγει όμως από μόνη της πολύ γρήγορα ή αν θέλετε μπορείτε να πάρετε και ένα ντεπόν.

Σπάνια από μή σωστή εφαρμογή του φαρμάκου μπορεί να παρατηρηθεί μικρή αδυναμία σε παρακείμενους μύς κάτι όμως που γρήγορα εξαφανίζεται. Ο Δρ. Ταμπαρόπουλος θα σας εξηγήσει τις λεπτομέρειες της θεραπείας και οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε.
Γυναίκες έγκυες και θηλάζουσες, όσοι παίρνουν αντιπηκτικά, όσοι έχουν αλλεργία στο αυγό και όσοι έχουν γνωστή αλλεργία στη δραστική ουσία του φαρμάκου.

Οι ρυτιδές θα επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση μολίς φύγει η δράση του φαρμακού. Δεν θα είναι χειρότερες από πριν.

Για τις επόμενες 4-6 ώρες δεν πρέπει να τρίψετε ή να κάνετε μασάζ στην περιοχή των ενέσεων, να μην κάνετε έντονη γυμναστική και πολύ καυτό μπάνιο ή σάουνα.

Άλλες Νευροτοξίνες

Μέχρι το 2009 υπήρχε μία και μοναδική βουτιλινική τοξίνη τύπου Α που ήταν διαθέσιμη στην Αμερική. Τώρα όμως υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες.

Τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ τους ;

Δεν είναι πολύ διαφορετικές στη δράση τους. Στην Ευρώπη χρησιμοποείτο για πολλά χρόνια πριν ξεκινήσει η χρήση του και στην Αμερική.

Κάποιες μικρές διαφορές μεταξύ τους είναι :

Αρχίζουν να δρούν μέχρι και 24 ώρες γρηγορότερα. Αυτό βέβαια το χαρακτηριστικό δεν είναι και κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα. Σε κάποιες περιπτώσεις κάποιος επιζητά η θεραπέια να γίνει εγκαίρως για να έχει τα αποτελέσματά του εν’όψει κάποιου σημαντικού γεγονότος. Βέβαια καλό θα είναι να μη γίνονται ενέσεις στο πρόσωπο μια εβδομάδα πριν από κάποια επίσημή μας εμφάνιση διότι μπορεί να γίνουν κάποιες μικρές μελανιές που και αυτές χρειάζονται μια εβδομάδα περίπου για να εξαφανιστούν.

Είναι πιο ακριβά φάρμακα.

Πoιό διαρκεί περισσότερο;

Είναι δύσκολο να απαντηθεί αλλά γενικώς διαρκούν περίπου το ίδιο.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοινωνήστε μαζί μου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 69 115 27, Ιλίσια, Αθήνα
Διεύθυνση 2: Αβέρωφ 7, 35100, Λαμία

Τηλέφωνο: 210 77 52 872
Τηλέφωνο 2: 22 310 47 805
Κινητό Τηλέφωνο: 6937 014215

Email: info@tamparopoulos.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

THERAPIS GEN. HOSPITAL

MEDITERRANEO HOSPITAL

SOCIAL MEDIA

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 1

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 2