Άντρες ή γυναίκες που έχουν πολύ χαλαρό δέρμα με λίπος στην κοιλιά θα επωφεληθούν από την κοιλιοπλαστική

Συχνά οι περιπτώσεις αυτές είναι κληρονομικές. Σε άλλες περιπττώσεις η μεγάλη απώλεια βάρους μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα η κοιλιά να “κρεμμάσει”. Η κοιλιοπλαστική επίσης θα τεντώσει τους μυς της κοιλιάς που έχουν χαλαρώσει και αδυνατίσει λόγω της εγκυμοσύνης. Η επέμβαση θα βελτιώσει και τις ραγάδες της κοιλιάς ως ένα βαθμό, ιδιαίτερα όσες είναι κάτω από τον ομφαλό.

Η Πρώτη Εξέταση

Κατά την εξέταση, θα ερωτηθείτε για το πώς περιμένετε να γίνει η κοιλά σας με την κοιλιοπλαστική. Αυτό θα βοηθήσει τον χειρουργό να καταλάβει τις προσδοκίες σας και αν αυτές είναι ρεαλιστικές και μπορούν να επιτευχθούν. Είμαι κατάλληλος/η για την κοιλιοπλαστική στις περιπτώσεις που:

  • Υπάρχει περίσσεια δέρματος στην κοιλιά και φαίνεται σαν να “κρεμμάει”.
  • Η κοιλιά προβάλει πολύ από τον κορμό ή βρίσκεται σε δυσαναλογία με το υπόλοπο σώμα.
  • Οι κοιλακοί μύες είναι χαλαροί, αδυνατισμένοι και έχουν σαν ένα “χώρισμα” στην μέση.
  • Υπάρχει περίσσεια λίπους που είναι συγκεντρωμένο στην κοιλιά.

Εάν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος ή να χάσετε βάρος στο μέλλον καλό είναι το αναφέρετε.
Τομές στην κοιλιά από προηγούμενα χειρουργεία, ίσως να επηρρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης.

Ο Δρ. Ταμπαρόπουλος θα σας εξετάσει και σε όρθια αλλά και σε ύπτια θέση. Ο τόνος του δέρματος σας αλλά και ο βαθμός χαλάρωσης του δέρματος στην κοιλιά θα πρέπει να καταγραφούν. Ο Δρ. Ταμπαρόπουλος θα εκτιμήσει επίσης την ποσότητα του λίπους στην κοιλιά αλλά και τον βαθμό χαλάρωσης και διάστασης των ορθών κοιλακών μυών. Επίσης θα πρέπει να καταγράψουμε το προηγούμενο ιατρικό σας ιστορικό.

Στοιχεία όπως αλλεργίες, ιατρικές θεραπείες, εγκυμοσύνες, προηγούμενες χειρουργεία και φάρμακα που τυχόν λαμβάνετε θα πρέπει να αναφερθούν.

Παράγοντες που είναι ξεχωριστοί για κάθε υποψήφιο για κοιλιοπλαστική καθώς και οι προτιμήσεις του χειρουργού αλλά και του ασθενούς, θα καθορίσουν την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί στην επέμβαση.
Γενικά χρησιμοποιείται μία οριζόντια χειρουργική τομή ακριβώς στην πτυχή χαμηλά στην κοιλιά, στο εφήβαιο ή λίγο πιο πάνω από αυτό. Το μήκος της τομής που εκτείνεται αριστερά και δεξιά στην κοιλιά, εξαρτάται εν πολλοίς από την ποσότητα του δέρματος και λίπους που πρόκειται να αφαιρεθεί. Ο σχεδιασμός της τομής θα εξαρτηθεί από την κατασκευή των κοιλιακών σας τοιχωμάτων, το είδος των εσωρούχων και του μαγιό που συνήθως φοράται ούτως ώστε η τομή να κρύβεται από αυτά. Ο Δρ Ταμπαρόπουλος θα προσπαθήσει να “κρύψει” την τομή μέσα στο περίγραμμα του μαγιό σας αλλά κάποιες φορές αυτό δεν είναι εφικτό.

Γενικά η οριζόντια τομή της κοιλιοπλαστικής βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το τριχωτό περίγραμμα του εφηβαίου. Αν υπάρχει χαλαρό δέρμα πάνω από τον ομφαλό, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να χρειαστεί και μία δεύτερη τομή γύρω από τον ομφαλό. Στη συνέχεια το δέρμα που περισσεύει από την κοιλιά, τεντώνεται, για να ισιώσει το σχήμα της κοιλιάς και το δέρμα αυτό απομακρύνεται.

Για να ισχυροποιηθούν οι μύς της κοιλιάς και για να δωθεί μια καλλίτερη φόρμα στο κοιλιακό τοίχωμα, ο Δρ Ταμπαρόπουλος, ράβει τους χαλαρούς ορθούς κοιλιακούς μύες μεταξύ τους. Το δέρμα χαμηλά στην κοιλιά που έχει ταλαιπωρηθεί από ραγάδες, απομακρύνεται και αυτό. Όσες ραγάδες στην κοιλιά παραμείνουν, αυτές με την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής τεντώνονται και η μορφή τους βελτιώνεται σημαντικά.

Στο δέρμα της κοιλιάς που τεντώνεται γίνεται μία μικρή τρύπα για να έρθει ο ομφαλός στην καινούργια του θέση.

Υπάρχουν πολλές παραλλάγες τόσο στο σχεδιασμό της τομής όσο και στην ίδια την τεχνική. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποφύγετε την τομή γύρω από τον ομφαλό. Όταν το δέρμα που περισσεύει δεν είναι πάρα πολύ, και η συγκέντρωση του περισσότερου λίπους στην κοιλιά είναι κάτω από τον ομφαλό τότε μία και μόνο οριζόντια τομή είναι αρκετή. Αυτή η επέμβαση οονομάζεται “μίνι” κοιλιοπλαστική.

Ο Δρ. Ταμπαρόπουλος θα συζητήσει μαζί σας όλες τις περιπτώσεις και θα σας προτείνει την επέμβαση που θεωρείται καταληλότερη για εσάς.

Ο Δρ. Ταμπαρόπουλος, χειρουργεί σε κλινικές που τηρούν προδιαγραφές ασφάλειας για τους νοσηλευόμενους και είναι προσηλωμένος στην επίτευξη ενός άριστου αισθητικού αποτελέσματος με φυσικότητα στην τελική του μορφή και με απόλυτη ασφάλεια στην εγχειρητική και μετεγχειρητική περίοδο. Πολλές από τις επέμβάσεις χρειάζονται μόνο τοπική αναισθησία και ελαφριά ενδοφλέβιο αναλγησία. Αυτό προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στον ασθενή αλλά και γρηγορότερη αννάρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις μη διστάσετε να καλέσετε τον Δρ. Ταμπαρόπουλο ή το γραφείο του.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοινωνήστε μαζί μου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 69 115 27, Ιλίσια, Αθήνα
Διεύθυνση 2: Αβέρωφ 7, 35100, Λαμία

Τηλέφωνο: 210 77 52 872
Τηλέφωνο 2: 22 310 47 805
Κινητό Τηλέφωνο: 6937 014215

Email: info@tamparopoulos.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

THERAPIS GEN. HOSPITAL

MEDITERRANEO HOSPITAL

SOCIAL MEDIA

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 1

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 2