Facelift – Λιφτινγκ Προσώπου και Λαιμού – Ρυτιδοπλαστική

Είμαι κατάλληλος(η) για Λίφτινγκ Προσώπου ;

Στο πρόσωπο είναι που φαίνονται τα πρώτα σημάδια του γήρατος. Η βαρύτητα καθώς και η απώλεια όγκου από το πρόσωπο οδηγούν στην εμφάνιση τους.

Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι για λίφτινγκ αναφέρουν πως το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά τους δεν αντανακλούν την νεανική γεμάτη ενέργεια διαθεσή τους. Αναζητούν έτσι τους τρόπους να φρεσκάρουν και να ανανεώσουν την εμφάνισή τους.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του λίφτινγκ για την εξομάλυνση των ρυτίδων του δέρματος στο πρόσωπο και τον λαιμό.

Ουσιαστικά ένα λίφτινγκ θα σας επιτρέψει να γυρίσετε πίσω τους δείκτες του ρολογιού ούτως ώστε ο χρόνος να συμβαδίζει με την ανανεωμένη σας διάθεση.

Πώς ο Δρ Ταμπαρόπουλος θα με εξετάσει για την επέμβαση του Λίφτινγκ ;

Στο ιατρείο ο Δρ. Ταμπαρόπουλος θα πάρει το ιστορικό σας και θα σας εξετάσει κλινικά. Θα εκτιμηθούν τα οστά του προσώπου, η κατάσταση του δέρματος δηλαδή το πάχος και η ελαστικότητά του καθώς και η κατάσταση των ιστών του προσώπου. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για να γίνει μια πιο συνολική προσέγγιση στο πρόβλημα της χαλάρωσης στο πρόσωπο.

Το Λίφτινγκ γενικά είναι μια επέμβαση πού δέχεται πολλές μετατροπές και έτσι θα σας προταθεί η πιο κατάλληλη λύση για το πρόσωπό σας.

Είναι μια τεχνική που συνεχώς εξελίσσεται. Με τα χρόνια η τεχνική από απλή αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος έχει μετεξελιχθεί σε μια διαδικασία ανόρθωσης και των βαθύτερων ιστών του προσώπου για πιο φυσικά αποτελέσματα

Σήμερα υπάρχουν πολλές τεχνικές που εφαρμόζονται με σταθερά καλά αποτελέσματα και με διάρκεια στο χρόνο. Το λίφτινγκ περιλαμβάνει τομή μπροστά και πίσω από το αυτί που μπορεί να επεκταθεί και μέσα στα μαλλιά. Μόλις γίνουν οι τομές το δέρμα ανασηκώνεται σε διάφορα σημεία και οι υποκείμενοι ιστοί μαζεύονται και συρράπτωνται σε υψηλότερο σημείο.

Ορισμένοι μύς στο λαιμό γίνονται πιο σφιγκτοί και χρησιμοποιείται και η λιποαναρρόφηση για να διαμορφώσει καλλίτερα το σχήμα του λαιμού. Η περίσσεια του δέρματος είτε αφαιρείται είτε συρράπτεται γενικά σε υψηλότερο σημείο.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης θα είναι ένα πρόσωπο με πιο νεανικές γραμμές στα ζυγωματικά, στο “οβάλ” του προσώπου και γενικά με πιο ξεκούραστη όψη.

Ευτυχώς οι επιπλοκές από το Λίφτινγκ είναι σπάνιες. Κάθε χρόνο χιλίαδες άνθρωποι κάνουν ένα επιτυχημένο Λίφτινγκ και είναι πολύ ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα. Παρ’όλα αυτά οποιοσδήποτε υποβάλεται σε μια επέμβαση πρέπει να γνωρίζει και τα οφέλη και τις πιθανές επιπλοκές. Μία τέτοια συζήτηση πρέπει να γίνει σε το ιατρείο με τον Δρ. Ταμπαρόπουλο.
Στόχος του Δρ Ταμπαρόπουλου είναι να γίνει η εμπειρία του χειρουργείου να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνη και άνετη για εσάς.
Αν καπνίζετε θα σας ζητηθεί να κόψετε ή να περιορίσετε σημαντικά το κάπνισμα για μερικές ημέρες πρίν το χειρουργείο. Υπάρχουν φάρμακα που αυξάνουν τον κίνδυνο αιμορραγίας όπως είναι η ασπιρίνη, τα αντιφλεγμονώδη χάπια και ορισμένες βιταμίνες αλλά και κάποια ομοιοπαθητικά φάρμακα. Τα φάρμακα αυτά πρέπει να διακοπούν πριν το χειρουργείο.

Αν τα μαλλιά σας είναι κοντά ενδεχομένως να θελήσετε να τα μακρύνετε πρώτα για να κρύβονται καλλίτερα οι μετεγχειρητικές τομές καθώς αυτές θα επουλώνονται.

Αν το Λιφτινγκ σας γίνει με τοπική αναισθησία και ελαφριά ενδοφλέβιο αναλγησία θα μπορέσετε αν το θελήσετε να επιστρέψετε την ίδια ημέρα στο σπίτι σας. Θα πρέπει κάποιος να σας περιμένει για να σας μεταφέρει στο σπίτι αλλά και να μείνει μαζί σας το πρώτο βράδυ.

Ο Δρ Ταμπαρόπουλος χειρουργεί τα αισθητικά περιστατικά σε άριστες κλινικές με προδιαγραφές που εξασφαλίζουν ομαλή χειρουργική και μετεγχειρητική πορεία, γρήγορη ανάρρωση καθώς και το άριστο αποτέλεσμα.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι 3-4 ώρες και οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν την ίδια μέρα, με ασφάλεια, στο σπίτι τους.

Ο χρόνος αννάρωσης μετά από μία επέμβαση Λίφτινγκ είναι διαφορετικός για κάθε άνθρωπο. Η ανάπαυση με το κεφάλι σε αρκετά υψηλότερη θέση από το σώμα βοηθάει ώστε να περιοριστεί το μετεγχειρητικό οίδημα. Η χρήση παγοκύστεων περιοδικά επίσης βοηθάει. Πρέπει να αποφύγετε την λήψη ασπιρίνης ή μη στερινοειδών αντιφλεγμονοδών χαπιών για το πρώτο διάστημα.

Το κάπνισμα είτε ενεργητικό είτε παθητικό μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να επιβραδύνει την επούλωση του τραύματος. Όταν αφαιρεθεί η πρώτη επίδεση μετά το χειρουργείο, θα παρατηρείσετε πρηξίματα και μελανιές σε κάποια σημεία του προσώπου σας. Δεν θα πρέπει να ανυσηχήσετε ακόμη και αν δείτε μια μικρή παροδική ασσυμετρία μεταξύ δύο σημείων του προσώπου.

Το περισσότερο πρήξιμο θα φύγει μέσα 24-48 ώρες ενώ οι περισσότερες μελανιές θα έχουν φύγει σε 2 εβδομάδες περίπου. Μορείτε να βάζετε make up στο πρόσωπο μετά την πρώτη εβδομάδα. Μουδιάσματα στο πρόσωπο που μπορεί να αισθανθείτε μετά το χειρουργείο θα υποχωρήσουν σιγά σιγά και θα εξαφανισθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Σε ορισμένους ασθενείς τα πρηξίματα στο πρόσωπο μπορεί να διαρκέσουν και κάποιες εβδομάδες. Τα περισσότερα ράμματα αφαιρούνται μέσα σε μία εβδομάδα από το χειρουργείο.

Οι κινήσεις τεντώματος, λυγίσματος του κορμού καθώς και το σήκωμα βάρους πρέπει να αποφεύγονται το πρώτο διάστημα γιατί μπορεί να προκαλέσουν μικροαιμορραγίες.

Ο Δρ Ταμπαρόπουλος θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για το πως να φροντίσετε την τομή του Λιφτινγκ και για τις αλλάγες στις γάζες που χρειάζονται. Επίσης θα σας δωθούν οδηγίες για τα αναλγητικά φάρμακα που θα χρησιμοποιήσετε και τι άλλο θα πρέπει να προσέξετε τον πρώτο καιρό. Η αποφυγή έντονης έκθεσης στον ήλιο θα βοηθήσει στην αννάρωση.

Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολυ εντυπωσιακά ή λιγότερο και αυτό ανάλογα με την κατάσταση που βρισκόσασταν πριν το χειρουργείο αλλά και με το τι στόχους θέσατε με τον πλαστικό χειρουργό πριν το χειρουργείο. Καθώς η διαδικασία επούλωσης είναι σταδακή το νέο σας ‘look’ θα γίνεται πιο συγκεκριμένο μεσα στις επόμενες εβδομάδες μετά το χειρουργείο.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοινωνήστε μαζί μου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 69 115 27, Ιλίσια, Αθήνα
Διεύθυνση 2: Αβέρωφ 7, 35100, Λαμία

Τηλέφωνο: 210 77 52 872
Τηλέφωνο 2: 22 310 47 805
Κινητό Τηλέφωνο: 6937 014215

Email: info@tamparopoulos.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

THERAPIS GEN. HOSPITAL

MEDITERRANEO HOSPITAL

SOCIAL MEDIA

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 1

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 2