Λίφτινγκ Μαστών- Ανόρθωση Μαστών- Μαστοπηξία

Η Μαστοπηξία διαρκεί από μιάμιση έως τρεισίμιση ώρες.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές αλλά η πιο διαδεδομένη είναι αυτή που περιλαμβάνει μια τομή κάτωθεν και γύρω από τη θηλή. Ολές οι τομές ακολουθούν τις φυσικές γραμμές του μαστού.

Στην αρχή σχεδιάζεται η περιοχή του μαστού από την οποία θα αφαιρεθεί η περίσσεια του δέρματος και σχεδιάζεται και η νέα υψηλότερη θέση της θηλής. Με την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος το δέρμα γύρω από την θηλή έρχεται και συρράπτεται σχηματίζοντας τον καινούργιο μαστό.

Ράμματα υπάρχουν συνήθως γύρω από την θηλή καθώς και στην κάθετη γραμμή κάτω από την θηλή σε μικρότερη έκταση.

Μερικοί ασθενείς όπως αυτοί που έχουν μικρούς μαστούς και περιορισμένη χαλάρωση στο δέρμα μπορούν να επωφεληθούν από τεχνικές που περιλαμβάνουν μικρότερες τομές όπως η κυκλοτερής μαστοπηξία (doughnut mastopexy). Στην περίπτωση αυτή γίνεται μικρή τομή γύρω από την θηλή και αφαιρείται περίσσεια δέρματος που έχει περίπου κυκλικό σχήμα.

Αν κατά την ίδια επέμβαση της μαστοπηξίας χρειάζεται να τοποθετηθεί και ένθεμα σιλικόνης αυτό τοποθετείται σε μία θήκη είτε κάτω από τον μαζικό αδένα είτε κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.

Μετά το χειρουργείο θα χρειαστεί να φορέσετε ένα ειδικό στηθόδεσμο ή ελαστικό επίδεσμο πάνω από μερικές γάζες. Το στήθος θα είναι πρησμένο και θα έχει μελανιές για μερικές ημέρες και δεν θα είναι τόσο άνετο τις πρώτες ημέρες. Οποιαδήποτε μικρό αίσθημα πόνου μπορεί μειώνεται σημαντικά με την φαρμακευτική αγωγή που θα σας συνταγογραφηθεί.

Μετά τις πρώτες ημέρες η επίδεση στους μαστούς θα αντικατασταθεί με ένα αθλητικό στηθόδεσμο που θα πρέπει να φοράτε συνεχώς για 3-4 εβδομάδες. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από μία ή δύο εβδομάδες.

Εάν αισθάνεσθε το δέρμα σας αφυδατωμένο και ξηρό στο στηθος μετά το χειρουργείο, μπορείτε να χρησιμοποιείσετε μια ενυδατική κρέμα όσες φορές την ημέρα το χρειάζεστε αρκεί να μην την απλώνετε στην περιοχή που υπάρχουν τα ράμματα.

Μπορεί να αισθανθείτε μουδιασμένοι στην θηλή ή στο δέρμα στους μαστούς τον πρώτο καιρό και αυτό οφείλεται στο πρήξιμο- οίδημα μετά το χειρουργείο. Προοδευτικά το μούδιασμα εξαφανίζεται καθώς υποχωρεί μαζί με το πρήξιμο στις πρώτες 6 εβδομάδες περίπου. Σε λίγους ασθενείς μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Η επούλωση και ανάρρωση είναι μια βαθμιαία διαδικασία. Παρ’ότι θα είστε σε πολύ καλή κατάσταση και σε εγρήγορση μέσα σε μία δύο μέρες, δεν θα πρέπει να προγραμματίσετε την επιστροφή σας στην εργασία σας πριν περάσουν 7-10 ημέρες και αυτό ανάλογα και με το πώς αισθάνεσθε.

Αποφύγετε να σηκώσετε οτιδήποτε βαρύ και ιδιαίτερα να ανεβάσετε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι για 3-4 εβδομάδες. Αν αντιμετωπίσετε οτιδήποτε ασυνήθιστο μη διστάσετε να καλέσετε τον Δρ Ταμπαρόπουλο.

Μπορεί να χρειαστεί να αποφύγετε το σεξ για μία δύο εβδομάδες ή την έντονη σωματική άσκηση για ένα περίπου μήνα. Μετά το διάστημα αυτό μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας σταδιακά.

Σε περίπτωση που μείνεται έγκυος η δυνατότητα να θηλάσετε δεν θα επηρρεασθεί δεδομένου ότι η θηλή και οι γαλακτοφόροι πόροι δεν βλάπτονται με το χειρουργείο.

Ο Δρ Ταμπαρόπουλος χειρουργεί σε σύγχρονες και ασφαλείς κλινικές. Πολλές από τις επεμβάσεις γίνονται με τοπική αναισθησία και ελαφριά ενδοφλέβιο αναλγησία γεγονός που εξασφαλίζει γρήγορη ανάρρωση και ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να καλέσετε το γραφείο του Δρ Ταμπαρόπουλου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοινωνήστε μαζί μου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 69 115 27, Ιλίσια, Αθήνα
Διεύθυνση 2: Αβέρωφ 7, 35100, Λαμία

Τηλέφωνο: 210 77 52 872
Τηλέφωνο 2: 22 310 47 805
Κινητό Τηλέφωνο: 6937 014215

Email: info@tamparopoulos.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

THERAPIS GEN. HOSPITAL

MEDITERRANEO HOSPITAL

SOCIAL MEDIA

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 1

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 2