Οι γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν μειωτική μαστών συχνά θέλουν να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα που προκαλούνται από το υπερβολικό βάρος των μαστών τους. Η μειωτική επέμβαση των μαστών συνήθως δίνει λύση σ’ αυτό καθώς επιτυγχάνει και να βελτιώσει το σχήμα και το μέγεθος των μαστών. Μετά την επέμβαση, οι μαστοί βρίσκονται σε αρμονική αναλογία με το σώμα σας και τα ρούχα σας φοριόνται καλλίτερα.

Είμαι υποψήφια για μειωτική μαστών ;

Είστε κατάλληλη για μειωτική μαστών αν αντιμετωπίζετε μια από τις παρακάτω καταστάσεις :

  • Τα στήθη σας είναι πολύ μεγάλα σε σύγκριση με το σώμα σας (ύψος, σχήμα θώρακα κ.ά)
  • Πολύ βαρύ στήθος που κρέμεται με τις θηλές να κοιτάζουν τελείως προς τα κάτω.
  • Το ένα στήθος είναι πολύ μεγαλύτερο από το άλλο.
  • Πόνοι στον αυχένα, την πλάτη ή τους ώμους που προκαλούνται από το βάρος του στήθους.
  • Δέρμα ερεθισμένο κάτω από τους μαστούς.
  • Σημάδια στον ώμο από το στηθόδεσμο που πιέζει το δέρμα.
  • Περιορισμός στην φυσική δραστηριότητα από το μεγάλο μέγεθος και το βάρος των μαστών.
  • Βιώνετε “άβολες” καταστάσεις στην καθημερινότητά σας λόγω του μεγάλου μεγέθους των μαστών.

Η μειωτική μαστών μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά οι πλαστικοί χειρουργοί συνιστούν να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μαστών. Η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός μπορεί να επηρρεάσουν το μέγεθος και το σχήμα των μαστών κατά τρόπο που δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Παρ’όλα αυτά πολλές γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν την επέμβαση της μειωτικής μαστών πριν γεννήσουν.

Εάν σκοπεύευτε να θηλάσετε όταν γεννήσετε τότε θα πρέπει να συζητείσετε το ενδεχόμενο να επηρρεαστεί ο θηλασμός σε περίπτωση μιας μειωτικής επέμβασης μαστών

Η τεχνική που χρησιμοποιεί ο χειρουργός λαμβάνοντας υπ’όψη και την κάθε περίπτωση γυναίκας ξεχωριστά, καθορίζει το μέγεθος και την θέση των εγχειρητικών τομών.

Η πιο συχνή μέθοδος μείωσης μαστών περιλαμβάνει τρεις τομές. Η μία τομή είναι γύρω από την θηλή. Η δεύτερη ξεκινάει από το κάτω μέρος της θηλής και καταλήγει κάθετα στην υπομάστιο πτυχή και η τρίτη ακολουθεί την φυσική πτυχή κάτω από τον μαστό.

Αφού ό χειρουργός αφαιρέσει τον μαστό που περισσεύει μαζί με λίπος και δέρμα στη συνέχεια μετακινεί την θηλή με την θηλαία άλω σε μία υψηλότερη θέση. Η θηλαία άλως που στους μεγάλους μαστούς έχει χάσει το κυκλικό της σχήμα, με την επέμβαση μειώνεται σε μέγεθος και ξανααποκτά το φυσικό της σχήμα.

Ακόμη και λιποαναρρόφηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιωθεί η περιοχή του μαστού προς την μασχάλη.

Κατά την επέμβαση, η θηλή με την θηλαία άλω διατηρούνται προσκολλημένες πάνω στον μαζικό αδένα που παραμένει, γεγονός που εξασφαλίζει την αισθητικότητα της και μετά το χειρουργείο.

Η ικανότητα για θηλασμό αν χρειαστεί μετά το χειρουργείο διατηρείται σε μεγάλο βαθμό άν και αυτό είναι κάτι που δέν μπορεί κανείς να το εγγυηθεί.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στο πως σχεδιάζονται οι τομές στην μειωτική μαστών. Το μέγεθος και το σχήμα των μαστών σας καθώς και το πόσο πολύ θέλετε να μειώσετε τους μαστούς σας θα καθορίσουν και την τεχνική που θα εφαρμοσθεί.

Ο Δρ Ταμπαρόπουλος χειρουργεί τα αισθητικά περιστατικά όπως και την μειωτική μαστών σε κλινικές με υψηλά στάνταρτς και ασφάλεια στο χειρουργείο και κατά την μετεγχειρητική περίοδο. Η επέμβαση διαρκεί 2.5 με 3 ώρες και πολλοί ασθενείς μπορούν μετά από μερικές ώρες να γυρίσουν αν το θελήσουν στο σπίτι τους και με ασφάλεια.

Για οπιαδήποτε πληροφορία ή εξέταση μη διστάσετε να καλέσετε τον Δρ. Ταμπαρόπουλο ή το γραφείο του.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοινωνήστε μαζί μου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 69 115 27, Ιλίσια, Αθήνα
Διεύθυνση 2: Αβέρωφ 7, 35100, Λαμία

Τηλέφωνο: 210 77 52 872
Τηλέφωνο 2: 22 310 47 805
Κινητό Τηλέφωνο: 6937 014215

Email: info@tamparopoulos.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

THERAPIS GEN. HOSPITAL

MEDITERRANEO HOSPITAL

SOCIAL MEDIA

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 1

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 2