ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ – ΑΦΕΣΤΩΤΑ ΩΤΑ – “ΠΕΤΑΧΤΑ ΑΥΤΙΑ”

ΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ;

 Η επέμβαση αυτή γίνεται όταν:

  • Τα αυτιά είναι πεταχτά
  • Τα αυτιά είναι πολύ μεγάλα
  • Τα αυτιά έχουν ανώμαλο σχήμα

Πλαστική στα αυτιά χρειάζονται τα παιδιά με τα παραπάνω προβλήματα και καλό είναι να γίνεται κοντά στην ολοκλήρωση του σχηματισμού του ωτός δηλαδή στην ηλικία των πέντε ή έξι.

Η διόρθωση των αυτιών πριν το παιδί πάει σχολείο το βοηθάει να αποφύγει οποιαδήποτε ψυχολογική επιβάρυνση με την εμφανισή του ή τα πειράγματα των συνομιλήκων του. Στους ενήλικες η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα.
Στο ιατρείο θα σας ζητηθεί κοιτώντας στον καθρέπτη να δείξετε πως θέλετε να βελτιωθούν τα αυτιά. Έτσι θα καταλάβει ο πλαστικός χειρουργός τι περιμένετε από την επέμβαση και αν αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Καλό θα είναι να αναφέρετε το ιατρικό ιστορικό σας όπως και τι επεμβάσεις έχετε κάνει στο παρελθόν ή τι φάρμακα λαμβάνετε. Επίσης πρέπει να αναφερθούν τυχόν αλλεργίες.
Υπάρχουν πολλές χειρουργικές τεχνικές. Ο Δρ Ταμπαρόπουλος θα επιλέξει την κατάλληλη ανάλογα με το πρόβλημα και σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Αν τα αυτιά σας είναι “πεταχτά” τότε ο χόνδρος που αποτελεί τον σκελετό τους πρέπει να αναδιπλωθεί για να έρθουν πιο κοντά στο κεφάλι. Οι τομές θα “κρυφτούν” πίσω από το αυτί.

Σε άλλες περιπτώσεις που τα αυτιά είναι μεγάλα ή “πετάνε” στη μέση, τότε ίσως να χρειαστεί και μία τομή στην μπροστινή εξωτερική επιφάνεια του αυτιού. Συνήθως οι τομές αυτές επουλώνονται πολύ καλά χωρίς να αφήνουν σημάδι.

Ετυχώς οι επιπλοκές στην χειρουργική των “πεταχτών¨αυτιών είναι σπάνιες.

Οι πιθανότητα για επιπλοκές θα συζητηθεί στο ιατρείο με τον Δρ. Ταμπαρόπουλο. Οι επιπλοκές στα περισσότερα χειρουργεία είναι ίδιες. Μερικές από αυτές είναι: αιμάτωμα (δηλαδή η συγκέντρωση αίματος κάτω από το δέρμα που ίσως να χρειαστεί παροχέτευση), η μόλυνση, οι αλλεργίες, οι ουλές ή η ανάγκη για επανεπέμβαση). Τα ράμματα μπορεί να φαίνονται κάτω από το δέρμα ή να σπάσουν και τα αυτιά να επανέλθουν μερικώς ή πλήρως στην αρχική τους θέση. Επίσης μπορεί να υπάρξουν διαφορές στο σχήμα των αυτιών. Οι επιπλοκές δεν θα εμφανιστούν αν ακολουθήσετε τις μετεγχειρητικές οδηγίες.

Ο στόχος του Δρ. Ταμπαρόπουλου είναι να γίνει η εμπειρία της επέμβασης όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη και πιο ευχάριστη. Για τους ενήλικες το κάπνισμα καλό θα είνα να διακοπεί αν όχι να περιορισθεί πριν την επέμβαση γιατί επηρρεάζει την επούλωση. Επίσης η λήψη ασπιρίνης ή αντιφλεγμονωδών φαρμάκων αυξάνει την πιθανότητα αιμορραγίας και γι’αυτό πρέπει να αποφεύγονται πριν το χειρουργείο. Θα σας δωθούν προεγχειρητικές οδηγίες.

Η Ωτοπλαστική είναι χειρουργική επέμβαση για την οποία απιτείται ολιγόωρη παραμονή στην κλινική. Θα πρέπει να φροντίσετε κάποιος να σας παραλάβει μετά την επέμβαση και να μείνει μαζί σας το πρώτο 24ωρο.

Ο Δρ Ταμπαρόπουλος χειρουργεί σε κλινικές με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας και με την χρήση τοπικής αναισθησίας και ελαφριάς ενδοφλεβίου αναλγησίας. Οι περισσότεροι χειρουργημένοι μπορούν να φύγουν για το σπίτι τους 1-2 ώρες μετά το χειρουργείο. Υπάρχει πολύ μικρός πόνος και τα αυτιά θα καλύπτονται από ειδική επίδεση για μερικές ημέρες.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε πως ο χρόνος ανάρρωσης διαφέρει σε κάθε άνθρωπο. Τις πρώτες ημέρες θα πρέπει να ξαπλώνετε με το κεφάλι λίγο ψηλότερα από το σώμα. Δεν θα πρέπει να πάρετε ασπιρίνη ή κάποια συγκεκριμένα αντιφλεμονώδη.

Στην αρχή ο μικρός πόνος αντιμετωπίζετε με παυσίπονα από το στόμα. Το πρήξιμο στα αυτιά μπορεί να επιμένει για μερικές εβδομάδες αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις εξαφανίζεται σε 7-10 ημέρες. Τα ράμματα αφαιρούνται σε μία εβδομάδα. Μετά την πρώτη αλλαγή θα χρειαστεί να φοράτε μια ελαστική κορδέλλα στο κεφάλι για μερικές εβδομάδες και αυτό όταν ξαπλώνετε. Το τέντωμα και το σκύψιμο στο κεφάλι θα πρέπει να αποφεύγονται τον πρώτο καιρό. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα μπορέσετε να γυρίσετε στις δραστηριότητές σας σε 7-10 ημέρες

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοινωνήστε μαζί μου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 69 115 27, Ιλίσια, Αθήνα
Διεύθυνση 2: Αβέρωφ 7, 35100, Λαμία

Τηλέφωνο: 210 77 52 872
Τηλέφωνο 2: 22 310 47 805
Κινητό Τηλέφωνο: 6937 014215

Email: info@tamparopoulos.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

THERAPIS GEN. HOSPITAL

MEDITERRANEO HOSPITAL

SOCIAL MEDIA

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 1

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 2