Τι είδη Ενθεμάτων χρησιμοποιούνται στην Αυξητική Μαστών ;

Το ένθεμα τοποθετείται σε μια “θήκη” που βρίσκεται είτε ακριβώς κάτω από τον μαζικό αδένα είτε κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ. Ο Δρ Ταμπαροπουλος επιλέγει να κάνει τομή μήκους 4 cm στην υπομάστιο πτυχή κάτω από τον μαστό.

Στη θέση αυτή η τομή κρύβεται πλήρως και συνήθως τα ενθέματα τοποθετούνται κάτω από τον μυ εκτός εάν τα ενθέματα δεν είναι τόσο μεγάλα οπότε μπορούν να τοποθετηθούν και κάτω από τον μαζικό αδένα.

Μετά το χειρουργείο το στήθος καλύπτεται με γάζες ή ένα ειδικό στηθόδεσμο. Οι ασθενείς μπορούν να φύγουν την ίδια ημερα για το σπίτι τους χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.

Το μέγεθος και το είδος του ενθέματος που είναι κατάλληλο για εσάς θα εξαρτηθεί από το τι περιμένετε σαν αποτέλεσμα μετά την αυξητική μαστών, το σχήμα του σωματός σας, το βάρος σας, τον υπάρχοντα μαστό και τις προτιμήσεις σας που θα συζητείσετε με τον πλαστικό χειρουργό.

Τα είδη των ενθεμάτων περιλαμβάνουν αυτά που περιέχουν τζελ σιλικόνης μαλακής και ελαστικής υφής.

Ο Δρ Ταμπαρόπουλος χειρουργεί σε αναγνωρισμένες κλινικές που τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας για τους ασθενείς και για την μετεγχειρητική τους πορεία.
Σε κάθε περίπτωση που το δέρμα “κόβεται” σχηματίζεται μια ουλή. Συνεπώς πάντα θα υπάρχει μια ουλή στην περιοχή που έγινε η χειρουργική τομή. Η τομή αυτή γίνεται όσο το δυνατόν λεπτότερη και το τελικό της σχήμα σχετίζεται και με τις επουλωτικές δυνατότητες του οργανισμού σας.
Κάποιος βαθμός πόνου ή πρηξίματος στην περιοχή μπορεί να παρατηρηθεί.

Η συλλογή αίματος (αιμάτωμα) ή αιμορραγία, είναι δύο σοβαρότερες επιπλοκές που μπορεί να χρειαστούν επανεπέμβαση.

Πολύ πιο σπάνια μπορεί να παρατηρηθεί άμεσα μετεγχειρητικά μόλυνση στα ενθέματα και να χρειαστούν αντιβιοτικά ή και η αφαίρεση των ενθεμάτων ακόμη πιο σπάνια. Επίσης μπορεί σπάνια η επούλωση της τομής στο δέρμα να καθυστερήσει ή το τελικό σχήμα της τομής να είναι μεγαλύτερο από το επιθυμητό. Μπορεί επίσης παροδικά να εμφανισθούν και αλλάγες στην αισθητικότητα των μαστών.

Εάν τα ενθέματα δεν σας έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα τότε δεν χρειάζεται να τα αλλάξετε παρά μόνο στην περίπτωση που θα θελήσετε να βάλετε μεγαλύτερο μέγεθος ή στη περίπτωση που το στήθος θα χρειαστεί μετά από χρόνια και μετά από αυξομοιώσεις στο βάρος του σώματος ή μετά από εγκυμοσύνες, κάποιου βαθμού ανόρθωση για να επανέλθει σε καλλίτερες αναλογίες.

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση ένα ένθεμα σιλικόνης είναι ο σχηματισμός της ρικνωτικής κάψας. Η ύπαρξη δηλαδή ενός σκληρού υμένα γύρω από το ένθεμα που το πιέζει και του αλλάζει το σχήμα ενώ παραλλήλα μπορεί να δώσει και συμπτώματα πόνου. Η επιπλοκή αυτή είναι σπάνια και περιορίζεται με την χρήση των νεότερων ενθεμάτων τραχείας επιφανείας (textured silicone implants) που χρησιμοποιεί ο Δρ Ταμπαρόπουλος.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοινωνήστε μαζί μου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 69 115 27, Ιλίσια, Αθήνα
Διεύθυνση 2: Αβέρωφ 7, 35100, Λαμία

Τηλέφωνο: 210 77 52 872
Τηλέφωνο 2: 22 310 47 805
Κινητό Τηλέφωνο: 6937 014215

Email: info@tamparopoulos.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

THERAPIS GEN. HOSPITAL

MEDITERRANEO HOSPITAL

SOCIAL MEDIA

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 1

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 2