H χειρουργική της παχυσαρκίας ή η λεγόμενη Βαριατρική Χειρουργική και η μετά από αυτήν χειρουργική διαμόρφωση του σώματος με την αισθητική πλαστική χειρουργική βοηθάει τους παχύσαρκους να διατηρήσουν σταθερό το βάρος τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι ασθενείς δηλαδή που υποβλήθηκαν και σε πλαστική χειρουργική επέμβαση μετά από την βαριατρική επέμβαςη, είχαν τη δυνατότητα να διατηρήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το σωματικό τους βάρος σταθερό σε σχέση με αυτούς που δεν υποβλήθηκαν σε πλαστική επέμβαση λέει η καινούρια μελέτη από το ινστιτούτο Henry Ford της Αμερικής.
Κατά την άποψη των πλαστικών χειρουργών η βελτιωμένη εικόνα του σώματός βοηθάει αυτούς τους ασθενείς ώστε να έχουνε καλύτερη αυτοπεποίθηση και έτσι να διατηρήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το σωματικό τους βάρος σταθερό προσφέροντάς τους έτσι και μια πολύ καλλίτερη ποιότητα στην ζωή τους. Αυτό μας εξηγεί η Donna Tepper Πλαστικός Χειρουργός απο το Ινστιτούτο Henry Ford.
Οι συνηθέστερες επεμβάσεις βαριατρικής χειρουργικής είναι αυτές που περιορίζουν τον όγκο της τροφής στο στομάχι και αυτές που με ένα δακτύλιο σφίγγουν εξωτερικά το στομάχι. ´Ολες έχουν σαν κοινό σκοπό να μην μπαίνει πολύ τροφή στο στομάχι για να επιτευχθεί τελικά η επιθυμητή απώλεια βάρους. Αυτό που επιτυγχάνεται, η σημαντική απώλεια βάρους δηλαδή έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερα ποσοστά εμφάνισης διαβήτη και καρδιοπαθειών ενώ η ίδια η επέμβαση έχει θετική επίδραση στην μείωση της νοσηρότητας και της θνητότητας των παχυσάρκων. Παρ’όλη την μεγάλη εξέλιξη στην τεχνική και στην ασφάλεια των χειρουργείων αυτών, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ασθενείς υποτροπίασαν και ξαναπήραν το πρωταρχικό τους βάρος.
Η καινούργια μελέτη ασχολήθηκε με 93 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε βαριατρικές επεμβάσεις από το 2003 έως το 2013. Σε 47 από αυτούς τους ασθενέις έγιναν και πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις για διαμόρφωση του σώματος τους μετά την μεγάλη απώλεια κιλών. Κάποιες από τις επεμβάσεις ήταν το λίφτινγκ προσώπου, η κοιλιοπλαστική, η διόρθωση της χαλάρωσης στα μπράτσα, η διόρθωση της χαλάρωσης στους γλουτούς και όλες αποσκοπύσαν στην αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και την ανόρθωση των ιστών ούτως ώστε να διαμορφωθεί μια καινούργια φόρμα στο σώμα.
Οι ερευνητές μέτρησαν τον δείκτη μάζας σώματος (BMI) σε όλους τους ασθενείς πρίν την επέμβαση για το στομάχι και 2.5 χρόνια μετά από αυτή. Να σημειωθεί ότι ο δείκτης αυτός μετράει το βαθμό της παχυσαρκίας σε ένα άτομο. Όσοι από τους ασθενείς αυτούς στο μεσοδιάστημα των 2.5 ετών υποβλήθησαν και σε πλαστική επέμβαση διαμόρφωσης του σώματος είχαν σημαντικά μεγαλύτερη μείωση του δείκτη αυτού στα 2.5 χρόνια. Συμπερασματικά οι αισθητικές επεμβάσεις μετά την βαριατρική χειρουργική βοηθούν συνολικά στην διατήρηση των αποτελεσμάτων της χειρουργικής της παχυσαρκίας στη διατήρηση δηλαδή της απώλειας βάρους.

Πηγή : medicalnewstoday Οκτώβριος 2014

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοινωνήστε μαζί μου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 69 115 27, Ιλίσια, Αθήνα
Διεύθυνση 2: Αβέρωφ 7, 35100, Λαμία

Τηλέφωνο: 210 77 52 872
Τηλέφωνο 2: 22 310 47 805
Κινητό Τηλέφωνο: 6937 014215

Email: info@tamparopoulos.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

THERAPIS GEN. HOSPITAL

MEDITERRANEO HOSPITAL

SOCIAL MEDIA

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 1

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 2