´Οσο μεγαλώνουμε αποκτάμε και περισσότερες ρυτίδες. Είναι μια φυσιολογική συνέπεια της γήρανσης. Αν αυτό σας απασχολεί δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Γήρανση και Ρυτίδες

Με την πάροδο της ηλικίας τα κύτταρα στην επιδερμίδα μας ανανεώνονται πιο αργά και το εσωτερικό στρώμα του δέρματος, το επονομαζόμενο χόριο αρχίζει και λεπταίνει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται η ελαστικότητα και η συνεκτικότητα του δέρματος. Το γηρασμένο δέρμα επίσης χάνει σταδιακά τον βαθμό υγρασίας και λιπαροτητας που αυτό είχε σε νεαρότερη ηλικία. Οι τραυματισμοί ακόμη επουλώνονται στο γηρασμένο δέρμα πιο αργά. Όλα αυτά συντελούν στην εμφάνιση ρυτίδων.

Συσπάσεις των Μυών του Προσώπου

Οι γραμμές ανάμεσα στα φρύδια (Ρυτίδες Συνοφρύωσης) και οι γραμμές που εκτείνονται απο την έξω πλευρά των ματιών (Πόδι της Χήνας), προκαλούνται γενικώς απο τις συσπάσεις των μυών. Το γέλιο, η συνοφρύωση, το σφίξιμο στα μάτια καθώς και οι υπόλοιπες εκφράσεις που κάνουμε με το πρόσωπό μας κάνουν αυτές τις ρυτίδες πιο έντονες.

Έκθεση στον ήλιο και Ρυτίδες
Η υπερβολική ηλιοθεραπεία βλάπτει το δέρμα και προκαλεί την εμφάνιση ρυτίδων. Για να αποφύγετε την βλαπτική επίδραση του ήλιο, καλό είναι να αποφεύγετε τον ήλιο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με 30 δείκτη προστασίας κάθε μέρα ακόμη και το χειμώνα. Επίσης να φοράτε τις ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια καπέλο και ρούχα με μακριά μανίκια.

Κάπνισμα και Ρυτίδες

Το κάπνισμα μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα που είναι πολύ σημαντικό για την σωστή δομή του αλλά και για την πρώιμη εμφάνιση ρυτίδων. Άλλος ένας λόγος για να κόψετε το κάπνισμα ή για να μην το αρχίσετε ποτέ.

Τι γίνεται Θεραπευτικά για τις Ρυτίδες ;

Διαφημίζονται πολλά προϊόντα για τιην θεραπεία των ρυτίδων όπως κρέμες και λοσιόν.
Υπάρχουν επίσης συνταγογραφούμενες κρέμες όπως αυτές που περιέχουν τα λεγόμενα ρετινοειδή.
Η ανανέωση του δέρματος με την απομάκρυνση των επιφανειακών του στιβαδων είναι μία γνώριμη μέθοδος για να αποκτήσουμε λείο και πιο νεανικό δέρμα. Με ποιούς τρόπυς μπορούμε όμως να το επιτύχουμε ;

Η Δερμοαπόξεση (τρίψιμο το δέρματος για την απομάκρυνση των στιβάδων) και το Χημικό Πήλινγκ (η λύση στιβάδων του δέρματος με χημικό τρόπο) είναι δύο από τους πιο παραδοσιακούς τρόπους για να βελτιώσουμε την όψη του δέρματος του προσώπου.
Η αναδόμηση της επιφάνειας του δέρματος με το Λέιζερ (όπως ένα Λέιζερ Erbium ή ένα Λέιζερ CO2) είναι μία άλλη τεχνική που όπως η Δερμοαπόξεση και το βαθύ Χημικό Πήλινγκ ίσως χρειαστεί και λίγες ημέρες για την αποθεραπέια μετά την εφαρμογή. Υπάρχουν και άλλα Λέιζερ που είναι λιγότερο επεμβατικά και βοηθούν στην βελτίωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Τα τελευταία Λέιζερ έχουν σαν μηχανισμό την θέρμανση του δέρματος και την ενεργοποίηση παραγωγής κολλαγόνου. Η διαδικασία αυτή που δεν επιδρά καθόλου στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο για αποθεραπεία. Τα αποτελέσματά τους όμως δεν είναι τόσο άμεσα εμφανή όπως είναι τα με τα Λέιζερ αναδόμησης του δέρματος όπου αφαιρούνται και επιφανειακές στιβάδες δέρματος.

Οι ενέσιμες νευροτοξίνες μειώνουν την κινητικότητα ορισμένων μυών του προςώπου που με τη σειρά τους κάνουν τις γραμμές εκφράσεως στο πρόσωπο ειδικά γύρω από τα μάτια και το στόμα να δείχνουν λιγότερο έντονες και με το καιρό να εξαφανίζονται.
Τα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού γίνονται μέσα στις ρυτίδες, ειδικά σ΄αυτές γύρω από το στόμα και βελτιώνουν πάρα πολύ την όψη τους. Κάποιες κατηγορίες ενέσιμων εμφυτευμάτων ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου που με τη σειρά του βελτιώνει πάρα πολύ τον τόνο και την υφή στο δέρμα.
Αν επιθυμείτε να κάνετε κάτι για τις ρυτίδες που σας απασχολούν, ρωτήστε τον γιατρό σας ποιά θεραπεία είναι κατάλληλη για εσάς.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοινωνήστε μαζί μου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 69 115 27, Ιλίσια, Αθήνα
Διεύθυνση 2: Αβέρωφ 7, 35100, Λαμία

Τηλέφωνο: 210 77 52 872
Τηλέφωνο 2: 22 310 47 805
Κινητό Τηλέφωνο: 6937 014215

Email: info@tamparopoulos.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

THERAPIS GEN. HOSPITAL

MEDITERRANEO HOSPITAL

SOCIAL MEDIA

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 1

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 2