Με το καλοκαίρι να έχει φθάσει ήδη, μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις που γίνονται αυτήν την περίοδο είναι η λιποαναρρόφηση. Το αποτέλεσμά της είναι η ουσιαστική αλλάγη που ζητάμε στην εμφάνιση αλλά και στη φόρμα του σώματός μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι που θα κάνουν λιποαναρρόφηση, άνδρες ή γυναίκες αναφέρουν ότι αισθάνονται μετά την επέμβαση πολύ αυξημένη την αυτοπεποίθηση τους. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της επέμβασης δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί αν ξαναγυρίσουμε στις παλιές μας διατροφικές συνήθειες. Αντιθέτως πρέπει να αλλαξουμε τον τρόπο ζωής μας για να διατηρήσουμε το καλό μας σώμα.

Γι’αυτό χρειάζεται τακτική άσκηση όχι όμως την άμεση μετεγχειρητική περίοδο. Καλό θα είναι να γίνεται αρκετό περπάτημα τον πρώτο καιρό, τις πρώτες μέρες και εβδομάδες μετά την επέμβαση. Αυτό βοηθάει και στην αποφυγή σχηματισμού θρόμβων στο αίμα μετά την επέμβαση αλλά και για να σας κάνει να νιώσετε ότι επανέρχεστε σε φυσιολογικούς ρυθμούς πολύ γρήγορα, Μέτα την πρώτη επίσκεψη στο γιατρό σας θα σας συμβουλεύσει και πότε να ξεκινήσετε την πιό έντονη σωματική άσκηση.

Επίσης η υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντική. Έτσι ενισχύονται τα ορατά χειροπιαστά αποτελέσματα που φέρνει η γυμναστική. Γενικά πρέπει να τρώτε περισσότερα φρούτα, λαχανικά και ολικής άλεσης τροφές μαζί με καθαρή πρωτείνη, ενώ πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης, υδατανθράκων και των κορεσμένων λιπαρών οξέων. Μικρά και συχνά γεύματα βοηθούν ώστε να διατηρείτε η ενέργειά μας σε υψηλά επίπεδα καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα δεν θα αισθάνεσθαι στερημένοι τροφής. Το νερό να καταναλώνεται σε αρκετές ποσότητες καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας γιατί έτσι ελέγχεται το αίσθημα της πείνας, ρυθμίζεται σωστά ο μεταβολισμός και διευκολύνεται η πέψη.

Πρ’ότι η λιποαναρρόφηση θα βελτιώσει εντυπωσιακά την φόρμα του σώματός σας, δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Βάρος υπάρχει η πιθανότητα να ξαναβάλετε αλλά σε διαφορετικές περιοχές του σώματος απάυτή που έγινε η λιποαναρρόφηση.. Είναι μία επέμβαση που κοστίζει και χρειάζεται και κάαποιες μέρες για αννάρωση. Προστατεύσετε αυτή την “επένδυσή” σας κάνωντας τις απαραίτητες αλλάγες στον τρόπο ζωής σας ξεκινώντας και πρίν την επέμβαση.

Διατηρώντας έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης με γυμναστική και δίαιτα, θα έχετε την δυνατότητα να χαίρεσται το κορμί που πάντοτε θέλατε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή : plasticsurgery.org/news/blog/maintaining-results-after-liposuction

Joseph Hadeed,MD,FACS Beverly Hills CA Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοινωνήστε μαζί μου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 69 115 27, Ιλίσια, Αθήνα
Διεύθυνση 2: Αβέρωφ 7, 35100, Λαμία

Τηλέφωνο: 210 77 52 872
Τηλέφωνο 2: 22 310 47 805
Κινητό Τηλέφωνο: 6937 014215

Email: info@tamparopoulos.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

THERAPIS GEN. HOSPITAL

MEDITERRANEO HOSPITAL

SOCIAL MEDIA

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 1

ΧΑΡΤΗΣ

Ιατρείο 2